Google Website Translator Gadget

Sabtu, 1 September 2012

DISCOVERING COMPUTERS FUNDAMENTALS



Kui kui kui

Selamat menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia ke-55. 

Nah nota untuk kelas IT


Rabu, 29 Ogos 2012

Koleksi Komik Lawak Kampus

#PercayakahAnda komik lawak kampus memang seronok dibaca.

Saja-saja je upload alang-alang belajar tentang topic "Cloud Storage" dalam kelas MKA 1013 ngeh ngeh ngeh. But the way, ni koleksi komik Lawak Kampus yang aku ada kui kui kui.


Rabu, 11 Julai 2012

Apabila Jiran Tak Beretika

Kalau tdak kerana bulan,
Masakan bintang terbit tinggi,
Kalau tidak kerana orang kurang ajar tak ambil perhatian,
Tidaklah aku sound di sini.

Aku ada dua masalah:

MASALAH 1

Sini aku nak luahkan rasa bengang aku terhadap sape2 ntah yang main gitar sampai tengah malam buta . Tak reti nak hormat orang lain ka? Aku tau la ko main muzik. Tapi agak-agak la sikit. PERIHATIN la sikit terhadap orang lain. Jangan dok pikir lu punya suka. Orang dah nak tidur , esok ada kelas. kau memekak.

Aku malam tadi dok menyumpah je orang yang memekak tu.. dekat pukul 1 pagi pun dia masih lagi layan perasaan dia. YARO !!! Kalau mulut aku masin, lantak hang la kena bala. Sapa suruh memekak kan.

MASALAH 2

 #PercayakahAnda kat kolej aku ada orang memekak main benda alah bodoh ni tak kira waktu pagi, petang, malam, tengah hari. Yang ni memang konoyaro. Dikurniakan akal tapi letak ntah di mana... Aku tau la asalnya nak bergurau senda time Sabtu hari tu... Saja wat bingit nak tambahkan ceria kat kolej sebab sepi suma ramai balik kampung. Tapi kalo sampai hari Isnin dengan Selasa pun nak memekak APA KEJADAHNYA SEMUA INI ? #Dafuq. Mengganggu aku dan pelajar lain yang nak study.

Apa perasaan tengah ada mood study math, dan secara tiba-tiba kedengaran bunyi haram jadah ni memekak .. hilang semua yang dipelajari . Mood nak belajar jadi mood marah-marah. Nasib baik aku ni bukan jenis yang panas baran. Kalau tak dah lama dah aku sound directly.

#Sentap

Ahad, 8 April 2012

Update Status Secara Poyo di Facebook

Ok, aku saja nak share cara ni.. Mana lah tau kot kot ramai lagi yang tak tau kan,hahaha

Korang ada henset biasa-biasa je tapi nak bajet hot la update via BlackBerry la.. iPad la.. Android la..
Mudah je..Bukan saja update status, post kat wall orang pun boleh
Begini caranya:

Kalo korang tengah online Facebook guna PC


Tengok aa aku update status gune iPhone.
Kalo nak update gune Nokia 3110 pun boleh juga

  1. Log in Facebook macam biasa
  2. Buka new tab
  3. Taip http://funnyfacebook.org 
  4. ok, aku taip iPhone kat search. Nanti akan keluar senarai macam kat atas ni. Korang pilih je mana-mana yang korang suka.
  5. Pilih Update via ipad
  6. pastu update la status anda
  7. Berjaya

    Untuk yang online gune handphone lebih baik gune http://statusvia.net takut yang funnyfacebook.org ni berat. Cara nak guna lebih kurang ja sama.





Isnin, 30 Januari 2012

Akaun Twitter Azwan Ali Kena Hack

Kena hack ? Begitu la kot.. aq tgah tgok tweet Twitter yang aq follow tetibe je aq tgok Twitter Azwan Ali jadi macam ni.. Adoii... macam-macam hal la...


Klik gambar gune button tgah pada mouse utk lihat fullscreen shot

Isnin, 23 Januari 2012

Backyard Monsters: Race For The Inferno Is On

Wow , everybody seems enthusiast for the new Inferno base in BYM. Everybody is rushing to make their base the best. Some are too rushing with upgrading by using a lot of amount of shiny.


My latest Inferno Base

But some players with lower level are still struggling to beat the Moloch inside the Skull of Doom.
Player with level under 36 mostly having problem with this Moloch Tribe because the lower they goes the hotter the temperature. This will cause the monsters to die faster, even when no defensive towers or Inferno monsters attacking their monsters.

Whell I am a level 42 and I have passed all the Moloch's minions except for the final base. The bottom lowest one. This final base of Moloch requires a big amount of Zafreetis. Well I used at least 4 Zafreetis and 7 DAVEs just to destroys Moloch final base. My DAVEs. are fully Level 6 with Level 3 Rockets. And if you don't have DAVE with rockets like mine, you may use Terratorns as alternative.BUT REMEMBER, do not flung Zafreetis at once. Flung one by one. Good Luck !

CREDIT EXPIRY: Celcom VS Maxis

OK posting ni aku buat sekadarnak membezakan credit expiry antara Celcom dan Maxis. TIDAK LEBIH DARIPADA ITU. Faham ?

Celcom ada plan UOX/SOX. Dengar macam lain walhal bende yang sama je...
Maxis pula ada Hotlink Youth Club.

Secara statistiknya, credit expiry bagi UOX/SOX adalah lebih panjang daripada Hotlink Youth Club, sebab Youth Club ni expiry akan tamat apabila usia pengguna telah melebihi 18 tahun.

Berbeza dengan UOX/SOX, kredit hanya akan tamat apabila usia pengguna melebihi 25 tahun. Lepas tu pakej UOX/SOX apabila telah tamat, pengguna boleh memilih untuk beralih sama ada ke pakej baru iaitu X1 dan X2. Kedua-dua pakej ini pula mempunyai pilihan Expiry Extension untuk memanjangkan tempoh tarikh luput kredit dengan membayar sejumlah amaun yang ditetapkan iaitu RM 30= 1 tahun dan RM 50=2 tahun.

Sekadar berkongsi pendapat. Bergantung kepada populasi di kawasan anda. Sekiranya ramai di kalangan kenalan anda menggunakan Hotlink maka gunalah Hotlink. Jika kenalan anda kebanyakanny menggunakan Celcom, maka gunalah Celcom.

Think Trice Before Act.

Online Viewer